Naša vina označujejo etikete s prstnimi odtisi. S tem izražamo prepričanje vanje, nakazujemo njihovo samosvojost in medsebojno različnost, s prstnim odtisom vino tudi simbolično podpišemo.
Od grozdja do stekleničenja vina postopoma selimo od etaže do etaže vedno globlje v klet. Dolžina maceracije (stik drozge z jagodnimi kožicami) je odvisna od letnika in vsakokratne presoje vinarja. Alkoholna fermentacija poteka v podzemni vinski kleti v 200 do 2000 litrskih sodih. Je spontana, brez dodajanja selekcioniranih kvasovk. Brez dodanega žvepla je vino na drožeh do prvega pretoka.
Vina zorijo v že ovinjenih hrastovih sodih različnih velikosti, bela najmanj dve leti, rdeča štiri do pet let. Vina ne filtriramo. Usedline, ki se zaradi tega lahko pojavi v steklenici, ne pojmujemo za napako.
Bela vina:
- Vitovska
- Malvazija
- Sauvignon
Rdeča vina:
- Teran
- Terra Rossa (zvrst – teran, merlot, cabernet sauvignon)
- Merlot
- Cabernet sauvignon
Peneča se vina:
- Bela
- Črna
Posebno vino:
- Sladkominka
Etikete s prstnimi odtisi je idejno zasnoval in oblikoval Marijan Močivnik in so tudi njegovo videnje naših vin.